Email  karate@karatebih.ba
Prijava   |   Registracija
  Search
Novosti
21. Državno prvenstvo za seniore i 21. Državno prvenstvo za seniore EKIPNO
21. Državno prvenstvo za seniore i 21. Državno prvenstvo za seniore EKIPNO

21. Državno prvenstvo za seniore i 21. Državno prvenstvo za seniore EKIPNO održano je 29. marta (pojedinačno) i 30. Marta (EKIPNO), 2014. godine u Mostaru. Tehnički organizator je bio Karate klub "Neretva" Mostar, a učešće je uzelo 35. klubova sa 136 učesnika.

Najuspješniji je bio UKKBS "Bosna-Sd Bjelave" Sarajevo sa 18 bodova. Drugo mjesto pripalo je KK "Champion" Ilidža sa 12 bodova, a treće KK "Neretva" Mostar sa rakođer 12. bodova. 

U 12 održanih kategorija u muškoj i ženskoj konkrenciji prva mjesta su osvojili sljedeći takmičari:  Topić Nedim (KK "Sloboda" Tuzla) KATE, Adilović Amina (UKKBS "Bosna-Sd Bjelave" Sarajevo) KATE, Muslić Edin (KK "Bihać" Bihać) - 60 kg, Tabaković Suad (KK "Champion" Ilidža) - 67 kg, Mesić Sadil (UKKBS "Bosna-Sd Bjelave" Sarajevo) - 75 kg, Muhović Meris (KK "Champion" Ilidža) - 84 kg, Zukan Admir (UKKBS "Bosna-Sd Bjelave" Sarajevo) + 84 kg, Ćatibušić Edina (KBS "Tuzla Sinbra" Tuzla) - 50 kg, Klepić Iva (Skk "Neretva" Mostar) - 55 kg, Marija Sušac (Skk "Neretva" Mostar) - 61 kg, Fišić Aida (KK "Bošnjak" Konjic) - 68 kg, Umićević Tanja (UKKBS "Bosna-Sd Bjelave" Sarajevo) + 68 kg.

Ekipno prvenstvo je održano drugog dana, a u muškoj konkurenciji borbe prvo mjesto osvojio je KK "Champion" Ilidža, dok je u ženskoj konkurenciji prvo mjesto osvojio SKK "Neretva" Mostar. U muškoj konkurenciji KATE ekipno prvo mjesto osvojio je KK "Orkka" Lukavac, a u ženskoj konkurenciji KK "Tuzla Sinbra" Tuzla.

Bilten preuzmite ovdje.


Zlato i bronza za Bosnu i Hercegovinu na EP u Lisabonu
Zlato i bronza za Bosnu i Hercegovinu na EP u Lisabonu

Karate reprezentacija Bosne i Hercegovine se jučer vratila sa Evropskog prvenstva za kadete, juniore i mlađe seniore koje se od 6. do 9. februara održalo u Lisabonu.

Nastup naših omladinaca je protekao relativno uspješno. Osvojene su dvije medalje u juniorskoj konkurenciji. Drugi dan takmičenja je ujedno bio i najuspješniji za našu reprezentaciju. Anes Čongo, član Karate kluba Champion iz Sarajeva se okitio zlatnom medaljom u kategoriji preko 76 kilograma u juniorskoj konkurenciji pomeo svoju konkurenciju i osvojio zlato.

Pored njega, Mirnesa Bektaš, članica karate kluba Mladost iz Viteza, osvojila je bronzanu medalju u kategoriji juniorki preko 59 kilograma. Još nekoliko naših takmičara je bilo blizu osvajanja medalja, ali nekoliko sudijskih odluka i nedostatak koncentracije u završnicama borbi je donio da su ostali bez medalja.

opširnije ...

Reprezentacija Bosne i Hercegovine na Evropskom prvenstvu za seniore i seniorke osvojila 2. mjesto
Reprezentacija Bosne i Hercegovine na Evropskom prvenstvu za seniore i seniorke osvojila 2. mjesto

Od 9 - 12. Maja 2013 godine u mađarskom gradu Budimpešti održano je Evropsko prvenstvu u karateu za seniore i seniorke. Reprezentacija Bosne i Hercegovine je nastupila u podmlađenom sastavu što je u konačnici bilo dovoljno za odličan rezultat.

U ekipnom takmičenju reprezentacija Bosne i Hercegovine osvojila je 2. mjesto. Poraženi su od iskusne reprezentacije Francuske u finalu.

Do finala reprezentacija je pobijedila najprije reprezentaciju Poljske rezultatom 3:0, zatim u drugom krugu i reprezentaciju Portugala također rezultatom 3:0. U četvrtini finala borili su se protiv odlične reprezentacije Crne Gore i pobijedili ukupnim rezultatom 3:2. U polufinalu reprezentacija Bosne i Hercegovine je radila sa reprezentacijom Slovenije, koju je pobijedila rezultatom 2:1.

Ipak, podmlađenoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine nedostajalo je na kraju iskustvo protiv favorizirane reprezentacije Francuske.


Rezultati sa 20. Državnog prvenstva za seniore i seniorke

Državno prvenstvo za senioreProteklog vikenda u sportskoj dvorani gimnazije "Dobrinja" održano je 20. Državno prvenstvo za seniore i seniorke. Ukupno je nastupilo 121. takmičar iz 25. klubova (79. takmičara u muškoj i 42. takmičara u ženskoj konkurenciji). 

U generalnom plasmanu prvo mjesto zauzeo je Karate klub "Tuzla - Sinbra" iz Tuzle, sa osvojenih 17. bodova (2. zlatne, 3. srebrene i 5. bronzanih medalja), drugo mjesto pripalo je Karate klubu "Bosna" iz Sarajeva sa osvojenih 16. bodova (4. zlatnih, 1. srebrena i 2. bronzane medalje) i treće mjesto u generalnom plasmanu je pripalo Karate klubu "Champion" iz Sarajeva sa osvojenih 14. bodova (1. zlatna, 4. srebrene i 3. bronzane medalje).

Bilten sa 20. Državnog prvenstva za seniore i seniorke možete preuzeti ovdje.
Rezultati sa 20. Državnog prvenstva za djecu od 11-14. godina

20. Državno prvenstvo za djecu od 11 do 14. godinaProteklog vikenda u Vogošći je održano 20. Državno prvenstvo za djecu od 11 do 14 godina. Ukupno je nastupilo 632. takmičara iz 69. klubova (362. takmičara u muškoj i 270. takmičara u ženskoj konkurenciji). 

U generalnom plasmanu prvo mjesto zauzeo je Karate klub "Neretva" iz Mostara, sa osvojenih 24. boda (6. zlatnih, 1 srebrena i 4. bronzanih medalja), drugo mjesto pripalo je Karate klubu "Mladost" iz Viteza sa osvojenih 21. bodom (4. zlatnih, 2. srebrene i 5. bronzanih medalja) i treće mjesto u generalnom plasmanu je pripalo Karate klubu "Bihać" iz Bihaća sa osvojenih 19. bodova (3. zlatne, 4. srebrene i 2. bronzane medalje).

Bilten sa 20. Državnog prvenstva za djecu od 11 - 14 godina možete preuzeti ovdje.

Rezultati sa 40. Evropskog prvenstva za kadete, juniore i U-21

40. Evropsko prvenstvo za kadete, juniore i U21U turskom gradu Konya, od 8-11. februara 2013. godine održano je 40. Evropsko prvenstvo za kadete, juniore i 5. Kup Evrope za U21. Bosna i Hercegovina je zauzela 20. mjesto u generalnom plasmanu sa osvojenih 3 srebrene i 2 bronzane medalje. Za Bosnu i Hercegovinu medalje su osvojili Marin Brkić (2. mjesto), Veselko Brkić (2. mjesto), Ahmed Brica (2. mjesto), Ena Gljiva (3. mjesto) i Admir Dautović (3. mjesto).Rezultati sa 19. Državnog prvenstva za kadete, juniore i U-21

Bilten - 19. Državno prvenstvo za kadete, juniore i U21Rezultati sa 19. Državnog prvenstva za kadete, juniore i U-21

Proteklog vikenda u Mostaru je održano 19. Državno prvenstvo za kadete, juniore i U-21. Ukupno je nastupilo 440. takmičara iz 65. klubova (273. takmičara u muškoj i 167. takmičara u ženskoj konkurenciji). 

U generalnom plasmanu prvo mjesto zauzeo je Karate klub "Champion" sa Ilidže, sa osvojenih 26. bodova (6. zlatnih, 1 srebrena i 6. bronzanih medalja), drugo mjesto pripalo je Karate klubu "Neretva" iz Mostara sa osvojenih 23. boda (6. zlatnih, 1. srebrena i 3. bronzane medalje) i treće mjesto u generalnom plasmanu je pripalo Karate klubu "Mladost" iz Viteza sa osvojenih 18. bodova (4. zlatne, 1. srebrena i 4. bronzane medalje).

Bilten sa 19. Državnog prvenstva za kadete, juniore i U-21 možete preuzeti ovdje.

Vijesti i obavještenja
Vijesti i obavještenja
21. Državno prvenstvo za djecu od 11 - 14. godina
Obavještavamo vas da je tehnički organizator 21. Državnog prvenstva za djecu od 11. do 14. godina starosti, borbe pojedinačno i kate pojedinačno i ekipno (M+Ž) Karate klub „Sloboda“ Tuzla, a odgovorno lice Režepagić Eldin.
 opširnije ...
Dopunjeni kalendar aktivnosti

Na linku u nastavku možete pogledati i preuzeti dopunjeni kalendar aktivnosti Karate saveza BiH.

 opširnije ...
21. Državno prvenstvo za seniorke i seniore

Obavještavamo vas da je tehnički organizator 21. Državnog prvenstva za seniore borbe pojedinačno i ekipno, kate pojedinačno i ekipno (M+Ž) i Sudijskog seminara za sticanje i licenciranje državnih sudijskih zvanja Karate klub “ NERETVA ” Mostar, a odgovorno lice je gospodin Zdenko Klepić.

Za prijave koristite isključivo e-prijavu u MS Excel formatu.

U nastavku preuzmite datoteke sa više informacija.
 opširnije ...
7. WKF Youth Training Camp i Karate 1 Youth Cup 2014

7. WKF Youth Training Camp i Karate 1 Youth Cup 2014, ove godine će se održati u Umagu (Republika Hrvatska). Trening kamp će trajati od 30.06 - 06.07.2014. godine, a krajnji rok za prijave je 30. Maj, 2014.

U nastavku preuzmite bilten i upoznajte se sa detaljima ovog kampa.

 opširnije ...
Evropsko prvenstvo Regija - Izmir 2014
Obavještavam vas da će se 12. Evropsko prvenstvo regija održati u Izmiru 07. i 08. juna, 2014. godine.

U skladu sa propozicijama Karate savez Bosne i Hercegovine može prijaviti po dvije ekipe u istoj disciplini takmičenja.

Opširnije o ovom turniru možete pronaći u nastavku.
 opširnije ...
Registracija
Registracija na portalRegistrujte se i budite u toku sa najnovijim informacijama iz svijeta karatea u Bosni i Hercegovini i svijetu. Za registraciju kliknite ovdje.
Kontakt

Karate Savez Bosne i Hercegovine
Alipašina 14 L
71000 Sarajevo
BOSNA I HERCEGOVINA
Tel:  +387 33 55 94 40
Fax: +387 33 55 94 41
E-mail: karate@karatebih.ba

__________________________________

THYME SYSTEMS DOOWeb hosting, design and development by

Copyright 2014 by Karate Savez BiH. Sva prava pridržana.