Email  karate@karatebih.ba
Login   |   Register
Search
Evropsko prvenstvo za kadete, juniore i Evropski kup za U-21
40. Evropsko prvenstvo za kadete, juniore i 5. Evropski kup za U-21 održati će se u turskom gradu Konya

"Veliko mi je zadovoljstvo kao i svim članicama Evropske karate porodice posjetiti, po prvi put ikada jedno takmičenje pod okriljem EKF-a, grad Konya u Turskoj. Preko 40. zemalja Evrope dolazi upoznati Konya-u sa ovim Evropskim prvenstvom", rekao je između ostalog predsjednik EKF-a, gospodin Antonio Espinos.

Ne sumnjamo da će se odlične organizatorske sposobnosti turskog karate saveza istaći i da će sve učiniti kako bi se svi posjetioci osjećali kao kod kuće.

U nastavku možete preuzeti bilten sa svim pojedinostima o samom takmičenju, gradu i organizatoru 40. Evropskog prvenstva prvenstva za kadete i juniore i 5. Evropskog kupa za U-21.

Rezultati sa 19. Državnog prvenstva za kadete, juniore i U-21

Proteklog vikenda u Mostaru je održano 19. Državno prvenstvo za kadete, juniore i U-21. Ukupno je nastupilo 440. takmičara iz 65. klubova (273. takmičara u muškoj i 167. takmičara u ženskoj konkurenciji). 

U generalnom plasmanu prvo mjesto zauzeo je Karate klub "Champion" sa Ilidže, sa osvojenih 26. bodova (6. zlatnih, 1 srebrena i 6. bronzanih medalja), drugo mjesto pripalo je Karate klubu "Neretva" iz Mostara sa osvojenih 23. boda (6. zlatnih, 1. srebrena i 3. bronzane medalje) i treće mjesto u generalnom plasmanu je pripalo Karate klubu "Mladost" iz Viteza sa osvojenih 18. bodova (4. zlatne, 1. srebrena i 4. bronzane medalje).

Vijesti i obavještenja
OBAVJEŠTENJE 21. DRŽAVNO PRVENSTVO‏ ZA KADETE, JUNIORE I U21 - Wednesday, October 08, 2014
Obavještavamo Vas da je tehnički organizator 21. Državnog prvenstva za Kadete, Juniore i U21 (M+Ž) borbe pojedinačno i kate pojedinačno i ekipno, KBS „Tuzla-Sinbra” Tuzla. opširnije ...
Obavijest o organizaciji sudijskog seminara - Friday, September 05, 2014
Obavještavamo Vas da će se u sklopu "DBG Opena 2014" u Čitluku, od 18.09. – 20.09. 2014. godine održati seminar za sticanje i licenciranje kantonalnih / regionalnih sudijskih zvanja – kate i borbe. opširnije ...
Druga obavijest/ VAŽNO - Friday, August 29, 2014

Poštovani,
Kao što smo obećali u jučerašnjem dopisu, ovim mailom upoznat ćemo vas sa nelegalnim i nezakonitim radnjama osoba koje ne biraju sredstva kako bi narušili ugled i dignitet Karate saveza Bosne i Hercegovine.

Protiv istih su pokrenute krivične prijave kod nadležnih sudova,a imena ćete saznat po okončanju postupka, što će biti veoma brzo.

U prilogu je nalaz sudskog vještaka kriminalističke struke gospodina Zlatka Dugandžića, koji se odnosi na falsifikovani potpis Predsjednika Karate saveza BiH Samira Ćatovića i pečata Karate saveza BiH od strane gore navedenih osoba.

Isti su fasifikovanjem potpisa i pečata odjavili Karate savez BiH iz porezne evidencije, te blokirali račun Saveza.

Gore navedenim počinjena su krivična dijela lažnog predstavljanja, krivotvorenja isprava, krivotvorenja znakova, ovjeravanje neistinitog sadržaja itd

Ovo nije prvi put da ove osobe prave ova teška krivična dijela. Podjećamo vas da su isti falsifikovali pečat i memorandum Saveza, kod sklapanja ugovora sa Security agencijom Soko BiH, potpisujući se i predstavljajući kao ovlaštene osobe Karate saveza BiH.

Pitamo se gdje su se izgubile moralne vrijednosti ljudi koji su samo do prije godinu dana obnašali visoke funkcije u Karate savezu BiH i predstavlajli ovu plemenitu vještinu Evropi i Svijetu. 

Iz svega navedenog može se zaključit da je Karate savez Bosne i Hercegovine načinio najbolji potez kada je na njegovo čelo doveo nove ljude koji istinski vole ovaj sport.

 opširnije ...
Mediteranski šampionat za Seniore - Friday, August 22, 2014

Obavještavamo sve sudije Karate Saveza BiH koji imaju sudijsko zvanje glavnog državnog sudije u katama i borbama, a koji su zainteresovani za polaganje na Mediteranskom šampionatu da se jave kancelariji Saveza najkasnije do 25.08.2014. godine.

U prilogu je bilten navedenog prvenstva

 opširnije ...
"BIJELJINA OPEN & NOĆ ŠAMPIONA 2014" - IZBORNI TURNIR - Saturday, July 26, 2014

Odlukom Upravnog Odbora Karate Saveza Bosne i Heregovine turnir "BIJELJINA OPEN & NOĆ ŠAMPIONA 2014", koji će se održati 28.09.2014. godine, će biti Izbornog i bodovnog karaktera za kadete, juniore i U-21 seniore. Više informacija o turniru možete preuzeti u nastavku.

 opširnije ...
DBG Open 2014 - IZBORNI TURNIR - Friday, July 25, 2014
Odlukom Upravnog Odbora Karate Saveza Bosne i Heregovine turnir DBG Open 2014, koji će se održati 20.09.2014. godine, će biti Izbornog i bodovnog karaktera za kadete; juniore i U-21 seniore. Više informacija o turniru možete preuzeti u nastavku. opširnije ...
Nove oznake kategorija - Friday, July 11, 2014
Postovani, obavjestavamo Vas da je zbog promjena u kategorijima U21 promijenjena i oznaka kategorija. Ipak, molimo sve organizatore turnira u narednom periodu da se za vise informacija obrate takmicarskoj komisiji. opširnije ...
Registracija
Registrujte se i budite u toku sa najnovijim informacijama iz svijeta karatea u Bosni i Hercegovini i svijetu. Za registraciju kliknite ovdje.
Kontakt

Karate Savez Bosne i Hercegovine
Alipašina 14 L
71000 Sarajevo
BOSNA I HERCEGOVINA
Tel:  +387 33 55 94 40
Fax: +387 33 55 94 41
E-mail: karate@karatebih.ba

__________________________________

Web hosting, design
and development by

THYME SYSTEMS DOO
Copyright 2014 by Karate Savez BiH